Min man lagade denna dippsås på getost till middag häromdagen och den var så god att jag var tvungen att lägga upp receptet direkt. Vi fick den som ett tillbehör tillsammans med rödbetsbiffar och bulgur, och kombinationen blev verkligen en vinnare. Men dippen fungerar lika bra om du serverar den med pinnar av morot, gurka, paprika eller andra råa grönsaker, eller remsor av rostat pitabröd. Detta är ett recept som du lätt kan ändra – kolla våra förslag i recepttipsen!

Recepttips
För att laga varianter av denna dip kan du utelämna lönnsirap och istället tillsätta 100 g kokt lax, eller 100 g kokt spenat. Båda bör pulseras en kort stund i matberedaren och kan sedan blandas in i dippsåsen. Lagar du denna dipp till vuxna så kan du lägga till en nypa salt för att förhöja smaken.    Skriv ut!    

Ingredienser
50 g getost
170 ml (2/3 c) crème fraiche
60 ml (1/4 c) mild naturell yoghurt
1/2 tsk vit balsamvinäger
1 tsk torkad eller färsk rosmarin, finhackad
1/2 tsk lönnsirap
vitpeppar efter smak

Tillagning
1. Mosa eller riv getosten.
2. Blanda med crème fraiche, yoghurt, vinäger, rosmarin och lönnsirap. Krydda med vitpeppar.
3. Servera kyld.

Förberedelse: 5 min | Koktid: 0 min | Portioner: 4-6