Förberedelse: 5 min | Koktid: 0 min | Portioner: 3-4

Häromdagen lagade min sambo en jättegod dippsås som han hittade på repectfavoriter, så jag var bara tvungen att lägga upp receptet. Dippsåsen fungerar perfekt till gurka, paprika, morot eller andra grönsaker/rotfrukter.

Ingredienser

  • 3 dl gräddfil
  • 2 tsk salladskrydda
  • 1 tsk socker eller honung
  • 2,5 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Grönsaker/rotfrukter

Tillagning

  1. Blanda gräddfilen med kryddor och rör om.
  2. Rekommenderar att lägga in dippen i kylskåpet en halvtimme.
  3. Medan dippen ligger i kylen kan du skala grönsakerna och skära de i stavar.
  4. Servera grönsakerna med dippsåsen i skålar och njut.

Om du vill utveckla vårat recept mer.