Pyttipanna är en rätt med blandade ingredienser men otroligt god. Den består av potatis, ägg, korv/fläsk och är väldigt vanlig hemma hos mig. Oftast äter vi detta på en helg till lunch, eller kanske en stressig vardagskväll. Man kan tycka att denna maträtt verkar lite torr. Men oroa er inte, för det är mer än gott att äta pyttipanna med ketchup, och ett eller flera ägg ovanpå alltihop.

Du behöver

(4 portioner)

  1. 2 gula lökar
  2. 150 g rökt fläsk
  3. 800 g (8–10 st) kokt potatis
  4. 150 g skinka
  5. 150 g korv
  6. (3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvning)
  7. 3–4 msk smör till stekning
  8. salt och nymalen peppar

Servering:

  • inlagda rödbetor
  • 4 ägg
  • Ketchup

Gör så här

  1. Tärna potatisen, löken, köttet och korven och stek bitarna i smör i en stor stekpanna. Stek i omgångar om du bara har en liten panna. Smaka av med salt och peppar.
  2. Vill du gräddstuva pytten lägger du över den i en kastrull, tillsätter grädde och låter alltsammans koka upp. Smaka av med salt, peppar och mejram.
  3. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.