Eftersom jag var inne på enkel lagad mat på mitt föra inlägg, så tycker jag att vi kan fortsätta med ännu en till maträtt, som är enkel att laga. Jag brukar kalla Spaghetti Bolognese och Spaghetti Carbonara för “syskonrätter”, eftersom att dom är lika, och för att de är dom största spaghetti rätterna. Dock skiljer det sig såklart lite, som alla syskon! Här är i alla fall hur jag gör och vilket recept jag använder mig av.

Recept för 4 portioner:

  • 400 g nötfärs
  • 400 g Zeta Spaghetti Casa Di Luca
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Classico
  • 1 gul lök finhackad
  • 1 liten bit morot finhackad
  • 1 liten bit rotselleri finhackad
  • 1 dl Zeta Matlagningsvin Vitt eller
  • 2 vitlöksklyftor finhackade
  • vitt vin
  • salt
  • 1 burk Zeta Plommontomater (400g)
  • 2 msk Ardita Tomatpuré, tub ekologisk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk torkad timjan
  • svartpeppar
  • 1 tsk torkad oregano

Gör så här:

  1. Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt.

2. Tillsätt lök, vitlök, morot och selleri.

3. Stek ytterligare 1 minut.

4. Lägg i tomatpuré, vitt vin och hela tomater.

5. Låt koka upp och lägg i buljongtärning och örter, låt puttra ca 45 minuter – 1 timme under lock.

6. Rör regelbundet och späd eventuellt med lite vatten.

7. Smaka av med salt och peppar och servera med nykokt pasta och Grana Padanoost.