Schnitzel är en kotlett som friteras och därmed ska serveras med något. Det bra med schnitzel är att det går att äta olika saker bredvid. Mos, ris, och pasta fungerar allihop till schnitzel. Dock kommer jag ge ett recept med mos, då jag föredrar det. Det blir en perfekt konsistens med en friterad kotlett och mos!

Ingredienser (4 portioner)

Mos

  • 2 dl mjölk
  • 900 g potatis

Schnitzel

1/2 tsk salt

2 krm peppar

ca 550 g tunnskivad kotlett

1 dl vetemjöl

2 ägg

2 msk smör eller olja

1 1/2 dl ströbröd

Grönsaker (beroende på vad man vill ha själv)

  • 1 gurka
  • 1/2 ask ärtskott (à 100 g)

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 175°C
  2. Mos: Skala och koka potatisen.
  3. Schnitzel: Lägg ut köttet och banka lätt på det med handen så att det blir lite större. Salta och peppra på köttet.
  4. Vänd köttet i mjöl och sen i uppvispat ägg och sist i ströbröd .
  5. Stek köttet gyllenbrunt i matfettet i en stekpanna. Lägg upp i en ugnssäker form och stek klart mitt i ugnen ca 10 minuter.
  6. Mos: Pressa potatisen och vispa ner varm mjölk. Krydda med salt och peppar.
  7. Grönsaker: Skär gurkan i stavar.
  8. Servera köttet med mos, gurka och ärtskott.