Det finns nog inte många som jag känner, som inte tycker om kyckling och curry. Och om då kycklingen befinner sig i en sås med curry, tror jag det ännu mindre.              

Ingredienser (4 portioner)

  • ca 1 1/2 l vatten
  • 1 morot
  • 1 hel kyckling (à 1 kg)
  • 1/2 purjolök
  • 1 gul lök
  • 1 bit rotselleri
  • 2 lagerblad
  • 3 persiljestjälkar
  • 5 vitpepparkorn
  • 1 msk salt

Currysås

  • 1 msk curry , mild
  • 1 dl grädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 4 dl buljong från kycklingkoket
  • 2 msk smör
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av.
  2. Skala och skär morot, purjo, lök och rotselleri i bitar. Lägg ner i grytan med lagerblad, persiljestjälkar, vitpepparkorn och salt.
  3. Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna. (TIMER)
  4. Lossa köttet från benen och skär i stora bitar. Koka ihop buljongen ca 10 minuter, sila av den och spara till såsen. (TIMER)
  5. Smält smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen och grädden och koka upp.
  6. Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna någon grönsak. (TIMER)