Det finns nog inte många som jag känner, som inte tycker om kyckling och curry. Och om då kycklingen befinner sig i en sås med curry, tror jag det ännu mindre.
Ingredienser (4 portioner)
- ca 1 1/2 l vatten
- 1 morot
- 1 hel kyckling (à 1 kg)
- 1/2 purjolök
- 1 gul lök
- 1 bit rotselleri
- 2 lagerblad
- 3 persiljestjälkar
- 5 vitpepparkorn
- 1 msk salt
Currysås
- 1 msk curry , mild
- 1 dl grädde
- 2 msk vetemjöl
- 4 dl buljong från kycklingkoket
- 2 msk smör
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm salt
Gör så här
- Lägg kycklingen i en kastrull. Häll på vatten så att det täcker och koka upp. Skumma av.
- Skala och skär morot, purjo, lök och rotselleri i bitar. Lägg ner i grytan med lagerblad, persiljestjälkar, vitpepparkorn och salt.
- Koka under lock i ca 35 minuter eller tills kycklingen är klar. Ta upp och låt svalna. (TIMER)
- Lossa köttet från benen och skär i stora bitar. Koka ihop buljongen ca 10 minuter, sila av den och spara till såsen. (TIMER)
- Smält smör i en kastrull. Strö över curryn och låt fräsa med. Tillsätt buljongen och grädden och koka upp.
- Rör ut mjölet i lite vatten. Tillsätt under omrörning. Låt koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris och gärna någon grönsak. (TIMER)
Lämna ett svar
Du måste vara inloggad för att publicera en kommentar.