Falukorv med stuvade makaroner måste nog vara en av de rätter jag ätit mest som barn. Ändå har jag tyckt att det varit svårt att tröttna på det, eftersom det är så förbannat gott! Falukorv är alltid något jag försöker ha i mitt kylskåp vid alla tillfällen, ifall jag inte har något annat. För då passar det perfekt, att steka på lite korv. Stuvade makaroner är också något som jag tycker passar utmärkt till falukorv, och jag ska visa ett grymt bra recept som jag har när jag lagar det här.

Ingredienser

 • 150 g snackpaprika
 • 1 l mjölk
 • 550 g falukorv
 • 5 dl makaroner
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 msk olja
 • 150 g snackmorötter

Som vanligt är också detta ingredienser för 4 portioner.

Gör så här:

 1. Börja med att koka upp mjölken, gärna i en nonstick kastrull.
 2. Tillsätt makaroner och salt. Koka under omrörning på svag värme i ca 25 minuter tills makaronerna blir mjuka.
 3. Skär korven i skivor och stek dem i oljan i en stekpanna.
 4. Skölj och skär ev. upp grönsakerna eller servera dem hela.
 5. Servera korven med makaroner (och grönsaker om man vill).