Vid kalla tider så tycker jag att soppa är det godaste, och mysigaste att äta, när man sitter inne en snöig eller regnig helg. Det som jag gillar med soppa, är att det är så lätt att äta, samtidigt som det går att improvisera och göra din egna soppa med bara några få ingredienser. Dessutom är soppa väldigt nyttigt, och något som jag tycker fler borde äta hemma hos sig!

Ingredienser (4 portioner)

2 finhackade gula lökar

2 finhackade vitlöksklyftor

500 g högrev, i bitar

1 röd paprika, tärnad

1 stor morot, tärnad

200 g rotselleri, tärnad

1 1/2 tsk paprikapulver

1 tsk hel kummin

2 msk tomatpuré

1 burk Zeta Plommontomater

8 dl vatten

1 köttbuljongtärning

3 msk färsk mejram, hackad

salt

2-3 msk hackad persilja

nymalen svartpeppar

Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato

Till servering:

  • gräddfil

Gör så här

  1. Bryn köttet i olivolja.

2. Salta och peppra.

3.Tillsätt lök, vitlök, paprika, morot, rotselleri, paprikapulver, kummin och tomatpuré. Stek 3 minuter.

4. Tillsätt tomatkross, vatten, fond och mejram.

5.Låt småkoka under lock ca 2 timmar tills köttet nästan faller isär.

6. Lyft av locket och späd eventuellt med mer vatten och smaka av med salt och peppar.

7. Låt puttra ytterligare 20 minuter.

8. Toppa soppan med persilja och servera med en klick gräddfil och gärna en varm macka med mozzarellaost.