Den klassiska restaurangrätten Spaghetti Carbonara är inte vanlig utan anledning. Den är ju älskad överallt, och är även väldigt lätt att laga hemma. För dig som inte lagar mat så ofta, och vill lära dig något som alltid går att göra enkelt, så skulle jag säga att Spaghetti Carbonara är det rätta valet. Denna rätt har för mig varit det rätta valet i flera års tid, då jag inte alltid orkar laga något för komplicerat. Och alltid är det en succé! Jag ska därför visa er vilket recept jag använder, så att även ni kan ge era familjer och vänner en riktigt smaklig måltid.

Recept:

(4 portioner)

  • 2 paket bacon (klippt i 2 cm bitar)
  • 500 g färsk spaghetti
  • 1 dl vispgrädde
  • 1/2 tsk salt
  • 4 ägg
  • 2 krm nymalen Tellicherry svartpeppar
  • 2 dl riven parmesanost


Gör så här:

  1. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.
  2. Stek baconbitarna tills de blir knapriga i en stekpanna.
  3. Vispa ihop äggen, grädden, parmesanosten, salt och svartpeppar i en bunke.
  4. Häll av pastan och häll tillbaka den i kastrullen, vänd ner äggblandningen och det stekta baconet.
  5. (Till servering): Lägg upp på ett fat tillsammans med ruccolasalladen. Servera med en extra äggula och dra några extra tag med pepparkvarnen över.