Här är ett väldigt bra alternativ för dig som försöker få in mer fisk i din vardag. Lax brukar ju vara den fisk de flesta äter, men glömmer bort den goda tonfisken. Detta blandat med pastasås och en del kryddor, kommer definitivt göra mer än bara din mage nöjd!

Ingredienser

  • 1/2 kruka persilja
  • 4 port pasta, gärna tagliatelle
  • 1/2 rödlök
  • 4 tomater
  • 340 g majskorn
  • 2 burkar tonfisk i olja (à 185 g)
  • 1 tsk olja
  • salt och peppar
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk sambal oelek
  • 150 g haricots verts
  • 2 dl mjölk (gärna 1,5 %)

Gör så här

  1. Ansa haricots vertsen. Hacka persiljan.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Tillsätt haricots verts när 3 minuter av koktiden återstår. (Starta timer )
  3. Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Låt majs och tonfisk rinna av.
  4. Stek löken i oljan tills den får lite färg. Rör ner crème fraiche, tomatpuré och sambal oelek. Späd sedan med mjölken och koka upp.
  5. Vänd ner tomater, majs, tonfisk och persilja i såsen och låt den bli varm. Smaka av med salt och peppar.
  6. Servera tonfisksåsen med pastan.