Diskussioner om vilken hamburgerrestaurang som är den bästa, har och kommer nog alltid vara en av de större diskussionerna i kompisgäng. Men många glömmer hur gott och lätt det faktiskt är att göra egna hamburgare. Det som är bra med det, är att man även kan välja vad man vill ha för tillbehör. Beroende på vad man tycker bäst om.

Ingredienser

(4 portioner)

  • 1 tsk salt
  • 400 g nötfärs
  • Arla® Svenskt Smör
  • 1 krm svartpeppar
  • ½ kruka krispsallad
  • 20 g rucola
  • 1 paprika i skivor
  • 4 hamburgerbröd
  • ½ rödlök i skivor

Dressing:

  • ¾ dl sweet chilisås
  • 2 dl Arla® gräddfil
  • 1 krm salt

Gurkröra:

  • 1 msk senap
  • ½ dl bostongurka
  • 1½ dl KESO® cottage cheese

Grönsaker/tillbehör:

(Välj vad du själv tycker bäst om)

Gör så här

  1. Blanda köttfärsen med salt och peppar. Forma färsen till 4 tunna hamburgare.
  2. Stek dem i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida.
  3. Rör ihop ingredienserna till gurkröran.
  4. Duka fram hamburgare och alla tillbehör på bordet. Nu är det bara att montera sin egen hamburgare.