Vegetarisk tricolor-lasagne

Passar från 10 månader

Vegetarisk tricolor-lasagne
Höst och således svalare temperaturer närmar sig – dags att laga tr(h)östmat! Jag fick detta lasagne-recept av en vän för många många år sedan och det har visat sig vara lika populärt i vår familj som det var på univesitetet. Receptet har förändrats lite under åren precis som recept brukar göra om man lagar dem från minnet så många gånger. I vår familj äter vi inte pasta alltför ofta men när min två-åring kommer hem från förskolan och ser en bubblande lasagne genom ugnsluckan uppstår en spänd förväntan!
Ett råd – du kan spara mycket tid genom att använda ett fyrkantigt fat för lasagne! Jag lärde mig detta på ett smärtsamt sätt när jag lagade lasagne för 20 barn och vuxna på min sons förskola där de bara har ovala fat. Det är ingen överdrift att säga att jag tillbringade ganska mycket tid med att bryta loss hörn på pastaskivor för att få dem att passa i formerna… 🙂

Recepttips
Om du har bråttom och inte har pastasås till hands, använd en burk hackade tomater och tillsätt kryddor (oregano, basilika, paprika, svartpeppar). Du kan göra denna maträtt mer fiberrik om du använder fullkornspasta. Överbliven lasagne håller väl i kylen i några dagar, eller kan frysas i enskilda portioner och tinas upp för senare bruk.

Speak Your Mind

*

Comments

 1. Hej!
  Jag snubblade in här på denna sida för en vecka sedan.
  Och känner att jag bara måste skicka iväg en kommentar!
  Det råder idétorka när det gäller mat till mig och min lilla familj nämligen.
  Och herregud så mycket bra och härliga recept jag hittat här.
  Nu längtar jag till varje middag.!
  Tack för det:)
  Med vänlig hälsning, Caroline

  • brabarnmat says:

   Hej Caroline, tusen tack för din feedback, vad roligt att du tycker om våra recept!! Vet exakt hur det känns när man måste hitta på ngt till lunch eller middag och inte har mycket tid och inspiration. Det är exakt därför vi satt upp vår blogg. Hoppas hela din familj får njuta av god mat!