Ugnsbakad lax med rotfrukter

Passar från 8 månader

Ugnsbakad lax med rotfrukter
Jag växte inte upp med mycket fisk på matbordet, och jag drog mig ganska länge för att laga det till min familj. Ända tills min svärmor visade mig hur lätt det egentligen är att tillaga fisk, speciellt om den bakas i ugnen. Sedan dess har jag lärt mig att älska en mängd olika fiskrätter och gillar även att experimentera med egna variationer.
Detta recept är en favorit i vårt hus – till och med våra två små mumsar glatt i sig en stor portion var när den serveras. En bra rätt under den kallare årstiden eftersom den är varm, välsmakande och robust. Våra barn tycker om att hjälpa till att blanda ihop såsen och lägga fisken och alla andra ingredienserna i den ugnsfasta formen.
Välj alltid ekologisk fisk för att säkerställa att fisken du konsumerar kommer från starka bestånd och fiskas eller odlas på ett hållbart sätt. Håll utkik efter KRAV- och MSC-märkning. Undvik vilt fiskad lax från Östersjön samt Vänern och Vättern eftersom de har visats innehålla höga halter av dioxin och PCB, som särskilt barn, gravida kvinnor och andra kvinnor i fertil ålder är mycket känsliga för.

Recepttips
Du kan använda vilka rotfrukter som helst – vad sägs om att lägga till rödbetor, palsternacka eller kålrot? Du kan mosa rätten med en gaffel för yngre middagsgäster eller t o m blanda den i en matberedare eller med stavmixer för bebisar som ännu inte är vana vid att äta mat med bitar i.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Jättegott! Jag hade inte fetaost hemma så jag körde med mozzarella istället. Både jag och sonen älskade rätten 🙂