Tysk äppelkaka

Passar från 12 månader

Tysk äppelkaka
Denna saftiga äppelkaka är en tysk klassiker. Ursprungligen ett Dr Oetker-recept som min gammelmormor redan använde i sitt kök. I vår familj har vi dock anpassat receptet för att göra det mindre sött samt glutenfritt i en version med lönnsirap istället för raffinerat socker och mandelmjöl istället för vetemjöl. Denna kaka är inte bara superenkel att göra, men det är också ett av de recept som alltid blir bra, och förekommer därför ofta i vårt hus vid speciella tillfällen samt vid fikastunder på eftermiddagen.

Recepttips
Du kan variera smaken genom att ersätta en del av mandelmjölet med malna valnötter. Experimentera gärna genom att ersätta äpplen med färska, kärnade körsbär eller andra bär.

Speak Your Mind

*

Trackbacks

  1. […] i sin trädgård och varje höst finns det ett överskott av mogna äpplen, så vi gör massor av äppelkaka, äppelmos men även dessa små äppelpannkakor som alla älskar. Det brukar ta lite tid att […]