Getost-dipp

Passar från 12 månader

Min man lagade denna dippsås på getost till middag häromdagen och den var så god att jag var tvungen att lägga upp receptet direkt. Vi fick den som ett tillbehör tillsammans med rödbetsbiffar och bulgur, och kombinationen blev verkligen en vinnare. Men dippen fungerar lika bra om du serverar den med pinnar av morot, gurka,
Read more…

Hummus med mandel & morötter

Passar från 8 månader

Efter några smärre katastrofer vid middagsbordet, insåg jag att jag antingen behöver servera maten en aning tidigare eller ge mina barn en liten aptitretare för att hålla dem vid liv tills middagen är klar. Vi hinner inte alltid hem innan klockan är halv sju, men jag vill ändå inte att de äter så pass mycket
Read more…

Hemlagad pepparkakskrydda

Passar från 8 månader

Pepparkakskrydda är en läcker och enkel blandning av kryddor som du kan lägga till i bröd, kakor och äppelmos, eller använda för att göra en pepparkakskryddad latte till dig själv och en varm kryddig mjölk till dina småttingar. Vi har även gjort en version av vårt recept på chokladbollar med denna denna kryddblandning, kryddiga ingefära-
Read more…

Ärt-, spenat- & laxpuré

Passar från 6 månader

Detta är ytterligare en snabb och enkel puré som är perfekt för barn som just har börjat äta. Avokado bidrar med fett och krämighet och gör att spenatens starka smak blir lite mildare och därmed mer tilltalande för ditt barns smaklökar. Recepttips För de minsta barnen kan detta mos blandas ganska slät. För barn som
Read more…

Mint tzatziki

Passar från 10 månader

Hemlagad tzatziki smakar så mycket bättre än den köpta versionen och är mycket enkel att laga. Detta är ett bra recept att göra tillsammans med den yngsta kocken i huset, som kan hjälpa till med att riva upp mynta, riva gurka eller använda vitlökspressen, samt blanda ingredienserna. För mig frammanar tzatziki minnen av de grekiska
Read more…

Rockstjärnornas ragu

Passar från 10 månader

Vår alldeles egen variant av den klassiska Bolognese-såsen! Ragu kommer ursprungligen från Bologna i norra Italien och är en köttsås som serveras med pasta, och som innehåller köttfärs, tomater, grönsaker, örter och kryddor. Precis som det franska ‘ragout’ (en huvudrättsgryta som kokas långsamt på låg värme) kommer namnet från ordet ‘ragoûter’ som betyder ‘att återuppliva
Read more…

Yoghurt-lime-dip med tahini

Passar från 10 månader

Om du behöver ett pålitligt och snabbt recept på en riktigt mångsidig sås, så slutar ditt sökande här: Vår yoghurt-lime-dip uppfyller alla dessa önskemål! Servera den som en dip till råa grönsaker skurna i små pinnar, te x morot, gurka, eller äpple, eller njut av den som tillbehör till vegetariska rätter, som våra mini falafel.
Read more…

Sockerfri hemlagad tomatsås

Passar från 8 månader

Min man och jag diskuterar ofta ämnet ketchup, vanligtvis hetsigt när han lägger till det i en utsökt italiensk pastarätt som jag har lagat. Men eftersom han älskar såser så ville jag lära mig göra en friskare, hemmagjord version av ketchup som innehåller fler naturliga råvaror. Denna hemgjorda ketchup/tomatsås är både lätt och delikat, och
Read more…

Hemlagat fruktigt nötsmör

Passar från 12 månader

Jag hittade på detta läckra frukt- och nötsmör av misstag när jag gjorde våra råa chokladbollar. Jag hade bestämt mig för att blanda nötterna först, med bara några torkade frukter och lite vatten. Jag smakade på det innan jag skulle lägga till kryddorna och insåg att jag faktiskt hade gjort nötsmör. Mums! Jag vet fortfarande
Read more…

Hemlagat äppelmos

Passar från 4 månader

Varenda mamma behöver ett gott recept för hemlagat äppelmos i rockärmen: det är en av de bästa första smak upplevelserna och är mycket mångsidigt. Små barn kan äta detta som en puré, medans äldre barn och resten av familjen kan äta det på många olika sätt: som puré, som sås med kött men även som
Read more…