Tonfiskbiffar med puttanesca

Passar från 12 månader

Tonfiskbiffar med röd paprika-puttanesca
Häromdagen bjöd vi hem några vänner på middag och lagade broccoli-ost-soppa med senapskrutonger, följt av stekta tonfiskbiffar med puttanesca-grönsaker. Dagen efter fick jag ett meddelande av en av kompisarna där han berättade att det var en av de bästa måltiderna han någonsin hade ätit. Det är jag tvungen att hålla med om – en enkel och snabb men samtidigt läcker kombination som fungerar lika bra som vanlig måltid som festmiddag.

Puttanesca ryktas vara uppkallad efter italienskans “nattens kvinnor”, av skäl som ingen egentligen vet. Det finns många olika sorter av puttanesca, varav de flesta används som pastasås eller innehåller pasta. Jag föredrar att laga mat utan spannmål till min familj och dessutom ville jag lägga till oliver och röd paprika samt använda färska tomater, så det här är min egen version. Det kan smaka något annorlunda än andra puttanesca som du har provat, men jag lovar att den är riktigt läcker.

Recepttips
Du kan använda vilken färg av paprika du vill eller har hemma. Jag använder lite mindre kapris och oliver än jag skulle använda till vuxna, eftersom små barn ibland inte gillar den starka smaken av kapris, samt att oliver är ganska salta. Du kan alltså lägga till lite extra kapris och oliver efter tycke och smak eller lägga lite extra på de vuxnas tallrikar. Citronsmöret innehåller en hel del fett, så om du har fettsnål diet ger lite färskpressad citronsaft nästan samma effekt.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Härligt lekfull bild! Jag har aldrig lyckats få i mina barn tonfisk , älskar det själv men börjar tröttna på att de bara petar i den… Nu brukar jag köpa lax till dem istället – men det känns lite trist att behöva tillaga olika. Ser gärna att barnen äter samma som vi vuxna för att lära sig uppskatta alla smaker… Ditt recept verkar jättegott!

    • brabarnmat says:

      Tack för komplementet Camilla!! Ibland undrar man varför barnen gillar en sak men inte en annan – det är ju inte så att tonfisk har en mycket starkare fisksmak än lax… 🙂 I vår familj känner jag att det ofta är sås och tillbehör som gör skillnaden om kidsen gillar eller inte gillar en rätt. Den här såsen är verkligen supergod och funkar säkert även men andra sorters fisk!