Tomatsoppa med mascarpone

Tomatsoppa med mascarpone
Det förvånar mig alltid hur enkelt det egentligen är att laga en god soppa, och tomatsoppa är inget undantag. Vi åt denna soppan till middag häromdagen och jag blev så glad över att hela familjen kunde äta samma mat helt utan några extra förberedelser. Till och med min lilla tjej på 8 månader älskade den!
Tomater är en utmärkt källa till antioxidanter (som skyddar oss från olika former av cancer samt främjar frisk hud och ben), kostfiber, mineraler och vitaminer (särskilt vitamin A och C). Visste du att en tomat tekniskt sett är en frukt? En frukt definieras i allmänhet som den ätliga delen av en växt som innehåller frön, medan en grönsak är ätbara stjälkar, blad, eller växtrötter. Vem kunde veta det!
Vissa barn är extra känsliga för sur mat som tomat och citrusfrukter, vanligtvis visar de milda symtom som rodnad eller svullnad runt munnen. Starkare reaktioner är mycket ovanliga. Om ditt barn verkar känsligt för tomater är det bäst att vänta några månader och sedan försöka igen.

Recepttips
Färsk basilika ger denna soppa en verklig smakkick – om du inte har någon färsk till hands kan du ersätta den med 1 tsk torkad eller även en klick grön pesto. Om du föredrar en konsistens med bitar hellre än en krämig soppa, kan du helt enkelt hoppa över mixern i slutet!

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Hur mkt morot ska det vara? Står med i instruktionerna men ej i receptet…

  2. Detta recept ska testas idag. Men det står morot i receptet men inte bland ingredienserna.