Söt grönsakspuré

Passar från 4 månader

Söt grönsakspuré
Denna läckra krämiga puré kommer sannolikt vara mycket populär, så se till att du gör tillräckligt. När min son var liten lagade jag ofta samma mat om och om igen eftersom jag visste att han skulle äta den och denna kunde jag aldrig laga nog av!

Sötpotatis, särskilt orange-färgade, är mycket rika på beta-karoten, som hjälper kroppen att producera vitamin A. Sparris, purjolök och broccoli anses som superlivsmedel.

Recepttips
Om du använder den här barnpurén som smakprov för fast föda kan du lägga lite bröstmjölk för få en smak som ditt barn redan är vant vid. För en jämnare puré tillsätt lite av kokvätskan till mixern tills önskad konsistens uppnås. När ditt barn kan tugga kan du mixa blandningen lite mindre för att uppnå en konsistens med lite mer bitar. Kom ihåg att reducerad koktid gör att frukt och grönsaker som du använder behåller fler vitaminer.

Frys överbliven puré i enskilda portioner, till exempel i en istärningslåda och lägg i en fryspåse eller plastbehållare när de fryst. Enstaka tärningar kan enkelt tinas i mikrovågsugn eller i en liten kastrull på låg temperatur, när du behöver dem.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Hej!
    Hur länge håller purén i kylen?

    • brabarnmat says:

      Hej J, skulle säga att den håller sig ett par dagar i kylskåpet. Men speciellt när det gäller bebismat försöker jag vara extra försiktigt och förbrukar vanligtvis allt inom max ett dygn i kylen. Det går jättebra att frysa purén, extra smidigt om du använder en iskubslåda – då kan du sedan tina upp exakt antal portioner du behöver!

  2. Hej. Tack för en bra sida

  3. Hmm allt kom inte med. Skrev: Tack för en bra sida! Kan man använda gräslök istället för rosmarin?