Smörgås med äggröra

Passar från 6 månader

Smörgås med äggröra
Jag tycks skriva många recept som du kan förbereda snabbt och enkelt om du har bråttom. Livet kan vara hektiskt med små barn och jag är inte alltid superorganiserad, så jag tycker det är skönt att ha en repertoar av snabba och hälsosamma rätter att välja mellan när en eller flera magar snabbt behöver mättas.

Detta recept behöver inte någon närmare introduktion, annat än att det går mycket snabbt att göra, är mycket välsmakande och mycket populär hos både barn och vuxna. Det kan användas som en pålägg på en smörgås eller serveras med sallad. För mindre barn kan du lägga till några små kuber av avokado och gurka (utan skal) så fungerar det som en måltid även för dem.

Recepttips
Denna hemlagade “äggmajonnäs” är nyttigare än din genomsnittliga äggmajonnäs, eftersom den endast innehåller väldigt lite majonnäs. Vi rekommenderar att utelämna majonnäs för barn under 1 år eftersom majonnäs innehåller en hel del salt. Ersätt majonnäsen med lite extra avokadoolja om det behövs.

För spädbarn, småbarn och gravida kvinnor (eller vem som helst med ett nedsatt immunförsvar) lyder den nuvarande rekommendationen att ägg bör hårdkokas för att undvika risken för salmonella. Men du kan också göra detta recept med ett löskokt ägg (ca 5 min koktid) om du vill. Använd ekologiska ägg om du kan.

Speak Your Mind

*