Sega bär- & chokladkakor

Passar från 12 månader

Sega bär- & chokladkakor
Dessa kakor lagade jag till plockbuffén på min dotters första födelsedagskalas. Jag ville göra något som är lätt att greppa för små händer, mjukt nog för småttingars första tänder men samtidigt lika segt som vanliga havregrynskakor, utan att vara alltför sött. Dessa blev väldigt goda – en perfekt kombination av bär och en nyans av chokladsmak, vilket var mycket uppskattat av både mindre och större gäster.

Recepttips
Du kan ersätta mandelmjöl med vanligt mjöl, men jag gillar den nötaktiga smaken som mandelmjöl ger. Om du vill eller måste undvika havre, kan du ersätta det med Poha (risflingor) eller osötade kokosflingor. Jag har inte provat båda så om du gör det, lämna en kommentar och låt oss veta hur det gick!

Speak Your Mind

*