Sallad på rostade grönsaker

Passar från 8 månader

Sallad på rostade grönsaker
Vi älskar födelsedagar. Vi är alltid så upptagna hela året, så födelsedagar är vår ursäkt (om vi nu behöver en) för att samla alla våra vänner kring oss och njuta av bra mat. Våra barns födelsedagar är inga undantag: jag är särskilt förtjust i utmaningen att hitta på smaskiga rätter som barnen kommer älska lika mycket som de vuxna. När Theo fyllde tre körde vi på djurtema: till barnen fixade vi en vattenmelons-igelkott, en choklad-igelkott, en uggel-tårta av rå marsipan samt en krokodilsallad. De vuxna fick bland annat ett par bitar rostat lamm och massor av olika sallader, inklusive denna sallad på rostade grönsaker som en av gästerna var så angelägen om att prova så att hon tog den ur mina händer innan jag kunde laga färdig den.
Denna salad är enkel, läcker och mångsidig, den smakar bäst om man kylar ner den en stund i kylen men kan även serveras direkt från ugnen. Den smakar extra gott toppad med smulad, mogen fetaost och är ett bra komplement till kött eller fisk, eller på vår favoritsätt; som en del av en större tallrik med massor av olika sallader.

Recepttips
Flera personer bad mig om att få detta recept efter festen. De undrade om de kunde steka grönsakerna tillsammans för att spara tid – svaret är ja, men tomaterna kan göra att de andra grönsakerna blir lite kladdiga så jag skulle egentligen inte rekommendera det. Jag får alltid bäst resultat när jag rostar tomaterna på en separat plåt för sig.

Speak Your Mind

*