Rosmarinkex med svart peppar

Passar från 10 månader

Rosmarinkex med svart peppar
Dessa kex är perfekta som ett enkelt, näringsrikt mellanmål, både hemma och på resan. De är spannmålsfria, glutenfria och innehåller mycket (nöt)protein. De är bakade, som vissa hävdar inte är optimalt för hälsan, men de är fortfarande mycket nyttigare än de kommersiella kex som finns att köpa.

Dessa kex är gjorda med mandelmjöl – mandel är en trädnöt som kan orsaka allergiska reaktioner. För att förhindra allergier brukade man rekommendera att vänta med att introducera nötter tills ett års ålder. Nyare studier visar att detta inte är fallet. Om du misstänker en nötallergi eller om du har nötallergier i din familj, fråga din läkare!

Recepttips
Dessa kex smakar ännu bättre – åtminstone enligt vuxna smaklökar – med en nypa salt. Om du gör dem endast för vuxna, tillsätt 1/4 tsk salt till de torra ingredienserna. Om du gör dem till barn som fyllt ett så är det fortfarande ok att lägga till lite salt om du vill (använd lite mindre än för vuxna), så vida det inte är så ofta eller den dagliga rekommenderade mängden om 2 g per barn inte överskrids! Barn under ett år ska aldrig ges salt. Våra barn älskar den saltfria versionen!

Vi gillar att toppa dessa kex med lite smör, en tunn skiva ost och en halv körsbärtomat. Du kan också servera dem toppade med tahini, doppade i hummous eller tzatziki eller med vårt nötsmör som pålägg.

Speak Your Mind

*