Rockstjärnornas ragu

Passar från 10 månader

Rockstjärnornas ragu
Vår alldeles egen variant av den klassiska Bolognese-såsen! Ragu kommer ursprungligen från Bologna i norra Italien och är en köttsås som serveras med pasta, och som innehåller köttfärs, tomater, grönsaker, örter och kryddor. Precis som det franska ‘ragout’ (en huvudrättsgryta som kokas långsamt på låg värme) kommer namnet från ordet ‘ragoûter’ som betyder ‘att återuppliva smaken’ eller ‘att stimulera aptiten’.
Vi återuppliver smaken genom att tillsätta äpplen till vår ragu, tillsammans med ett gäng färska örter som basilika och mynta. En ljuvlig rätt för hela familjen – du kan servera din ragu enbart som den är, på pasta eller ris, eller i en wrap. Hastigheten med vilken min son sväljer ner sin portion är en attest om att detta verkligen är en rockstjärnas ragu!

Recepttips
För att spara tid använder jag matberedaren för att skära alla grönsaker. Om du inte har en till hands, riv både morötter och äpple, och hacka löken i fina bitar.