Råa mördegskakor

Passar från 12 månader

Råa mördegskakor
Min son tål inte stärkelse så vi lagar aldrig konventionella desserter. Men givetvis måste de ändå godkännas i en mattokig tvåårings smaktest.

När Theo verkligen gillar något får vi höra det ganska snabbt. En första tugga följs av en stunds tystnad och sedan bara ett ord – “mer”. Dessa mördegskex var inget undantag och min man gillade dem lika mycket. Faktum är att föredrog dem över de dyra tryfflar från Chokladfabriken som jag erbjöd vid samma tillfälle.

Recepttips
För dessa mörbakelser köper jag mandelmjöl istället för att göra min egen, eftersom jag vill att den ska vara så fint riven som möjligt. Med större mandelbitar skulle det bli en sorts mueslikaka, vilket skulle vara lika gott.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Mycket sugen att prova! Låter jättegott!

  2. Theresia says:

    Dessa ska jag absolut testa! Underbara recept ni lägger ut – tack för det:)

  3. Jätte bra sida! 🙂

    Går det frysa dessa kakor?

    • brabarnmat says:

      Tack Helen!!! 🙂 Det går jättebra att frysa kakorna – låt dem bara stå ute en liten stund innan servering så att de hinner tina lite.

  4. hejsan,dessa kakor ser ju väldigt goda ut,tänkte baka dom men undrar lite vilka kokosnötsflingor du använder,menar du vanlig riven kokos eller är det nåt annat du använder,sen undrar jag om du möjligtvis skulle kunna ange i deciliter hur mycket av dom olika ingredienserna man ska ha i. jättetacksam om du har möjlighet att svara. med vänliga hälsningar susanne

    • brabarnmat says:

      Hej Susanne, exakt, det är vanlig riven kokos som används i detta recept. Jag googlade snabbt angående ingredienserna i deciliter: 125g mandelmjöl = 30dl; 50g kokosflingor = 1.3dl; 70g mandelsmör = 0.7dl; 75g kokosolja = 0.8dl. Hoppas det hjälper! Nina