Råa chokladbollar

Passar från 12 månader

Råa chokladbollar
Dessa råa chokladbollar förvånar mig varje gång jag gör dem. Jag har gjort dem ganska ofta men undrar fortfarande över hur det är möjligt att jag kan tillfredsställa mitt sug för choklad med några nötter, daddlar och ett par matskedar kakao. Och detsamma gäller mina vänner och släktingar som älskar choklad och vanligtvis aldrig skulle överväga någon form av hälsosamt mellanmål. De måste vara “the real deal”!

För ett par veckor sedan pratade jag med en kvinna i mataffären om nötterna hon köpte och kunde inte låta bli att ge henne detta recept. Hon blev otroligt glad över att ha hittat ett recept för vad hon kallade “hälsosam godis”. Hon sa att “det är fantastiskt att du kan ge dina barn nagot sött som är näringsrikt för deras hjärnor och kroppar med hälsosamma enkelomättade fetter, utan att vara aggressivt mot deras tänder.

Recepttips
För våra råa chokladbollar är det mycket viktigt att du blötlägger daddlarna först. Det är denna blötläggning som ger chokladbollarna den släta, silkeslena, tryffellika konsistensen.

Du kan göra mjuka bollar som ovan, eller (för vuxna och äldre barn) kan du blanda ingredienserna lite mindre så att de är knapriga, med större bitar. Du kan också experimentera med olika nötter, kryddor och frukter (samt apelsinskal och myntessens), men det är viktigt att hålla förhållandet mellan nötter och daddlar på ungefär samma nivå. Alternativa versioner av våra råa chokladbollar kommer snart att läggas ut!

Speak Your Mind

*

Comments

  1. brabarnmat says:

    Grazie mille for linking to us! 🙂 The recipe in English can be found on this link: http://littlefoodies.se/nut-balls-raw-chocolate-balls/

Trackbacks

  1. […] Cerco di essere brava e non comprare le merendine a Malva, ma ammetto che a volte finiscono lo stesso nel carrello. Secondo me non fa niente se si consumano ogni tanto, ma è importante che non diventi un’abitudine di tutti i giorni. Comunque ci sono delle alternative valide. Per preparare le merende più sane compro yogurt naturale e poi metto dentro della frutta fresca o un po’ di marmellata.  A Malva piace anche tanto la frutta secca come prugne, albicocche e uvetta. Un’alternativa al gelato è lo smoothie che si può fare in tanti modi. Io frullo con il minipimer yogurt naturale, fragole surgelate e un po’ di miele o zucchero al velo. Navigando su internet ho trovato una ricetta di palline di cioccolato che mi sembra molto interessante. La ricetta e la foto viene da questo sito (che purtroppo è solo in svedese): http://brabarnmat.se/raa-chokladbollar/ : […]

  2. […] är en kryddig, vintrig version av våra chokladbollar. December är en månad då vi alla unnar oss lite mer än vanligt, så det är bra att ha några […]