Pannkakssniglar

Passar från 8 månader

Pankakssniglar
Jag är osäker på om de flesta människor faktiskt använder ett recept för att laga pannkakor, eftersom den enklaste varianten egentligen bara innehåller tre ingredienser (fyra om du använder salt). Men jag tycker att det är roligt att inspirera till hur man kan förändra en mycket enkel rätt till ett roligt mellanmål. Här hittar du en söt och en salt fyllning men möjligheterna är oändliga och fler idéer finns i recepttipsen!
Detta är ett bra recept att göra med småbarn, eftersom de gillar att sprida fyllningen på pannkakan och rulla upp remsorna i sniglar. Jag hade dock en vag känsla av att min son var något förbryllad när jag sa till honom att vi skulle göra sniglar, dvs något som vanligtvis inte alls hör hemma i köket. Låt dina barn själva dekorera och skapa sina alldeles egna pannkakssniglar och jag är säker på att de kommer att ha kul!

Recepttips
Andra läckra pannkakspålägg – fast kanske mindre lämpliga att rulla upp i pannkakorna – inkluderar skivade bananer, blandade bär, limesaft, strimlad ananas, hackade nötter, kokosflingor, tunt skivad ost, remsor av tunt skivad salami eller kalkon, nötkött med örter, mjukt ångade strimlor av blandade grönsaker, eller tunna skivor av lax.
Du kan använda vilken sorts mjölk som helst i detta recept – komjölk, mandelmjölk, sojamjölk etc. – även om smaken kommer variera något. Om du enligt tradition gräddar dina pannkakor i smör bör du tänka på att smör har en mycket låg rökpunkt (temperaturen där en olja eller ett fett börjar brytas ner i olika komponenter och producerar en blåaktig rök, vilket gör att både smak och näringsvärde försämras), så se till att steka på låg till medelhög temperatur. Om du använder olja så har t ex raffinerad kokosolja en högre rökpunkt och en lämplig smak för stekning av pannkakor.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Underbart sött, ska testas!