Denna blogg om färsk barnmat kom till som följd av vår ömsesidiga kärlek till hälsosam och nyttig mat, samt viljan att skapa bra mat för våra egna hungriga småttingar. Vi älskar att laga mat åt oss själva och andra, och när våra barn blev tillräckligt stora för att börja äta, utökades vårt matlagningsintresse till att skapa många olika hälsosamma recept för barnmat. Vårt fokus låg på att skapa små versioner av våra egna rätter, anpassade för att möta barn i olika åldrars näringsbehov och begränsningar, såsom tillsatta fetter och järn, eller att undvika salt och socker.

När vi diskuterade med andra föräldrar började vi förstå att många är osäkra på vilka typer av barnmat man kan erbjuda och när – och många känner sig för upptagna för att sålla bland all den, ofta alltför komplexa, information om nyttig barnmat som finns tillgänglig idag.

Vi visste att det fanns ett antal förvånansvärt snabba, enkla och näringsrika recept som vi använder oss av för måltider och mellanmål, både hemma och när vi är ute. Vänner började be att få våra recept, idéer och tips om barnmat. Folk började säga till oss att vi borde starta en blogg för att dela våra kunskaper och recept med andra så nu gör vi precis det.

Vi bestämde oss för att skapa en enkel, vacker, lättanvänd sajt som helt tillägnas barnmat. På denna blogg kommer vi att dela med oss några av våra favoritrecept, tricks och idéer, samt ge tydlig och enkel information om de viktigaste aspekterna av mat under barndomen.

Våra recept är beräknade utifrån våra egna väldigt hungriga 1-åringar, så beroende på ditt barns aptit kommer du kanske behöva använda en annan portionsstorlek. Nästan alla våra recept går lätt att frysa, så att du kan förbereda ett antal portioner som du fryser in separat och sedan tinar för en senare måltid.

Vi tror att bebisar och barn förtjänar att få äta riktig och näringsrik mat, precis som vi vuxna, men vi inser att det ibland tar lite extra motivering och fantasi för att få dem att njuta av allt mat vi vill att de ska äta.

Vi hoppas att du tycker om vår blogg.

Välkommen!