Hampafrön

Hampafrön
Hampafröet är allmänt känt som ett av de mest näringsmässigt kompletta livsmedlen. Det är en utmärkt och lättsmält källa av essentiella fettsyror och har en perfekt balans av Omega 3 och Omega 6 fettsyror för att upprätthålla människors hälsa. EFA stärkar immunförsvaret och ger näring åt hjärnan, huden, och nästan alla system i kroppen, så de är m ao mycket viktiga för bebisar och barn. Vi rekommenderar att alla i familjen får minst en tesked skalade mjuka hampfrön minst en gång per dag.

Tips och tricks

Hampfrön kan läggas till nästan vilken mat som helst och de är bäst att serveras råa för att bevara dess näringsämnen. Strö dem som “fairy dust” på yoghurt eller müsli för mindre barn eller blanda dem i en smoothie för ett EFA-packad frukost eller mellanmål. Alternativt ge dem direkt från en sked, strö på en sallad för äldre barn och vuxna, eller blanda dem i råmatbollar, se nedan för recept!

Kula fakta att dela med dina barn

Fram till 1883 var ca 80% av alla amerikanska tidningar gjort av hampa.

En bro i södra Frankrike daterad 500-700 e.Kr. gjordes av hampa.

Under 1941 producerade Henry Ford en bil som delvis var gjord av hampa.

De ursprungliga Levi Strauss jeansen gjordes med hampa.

Försök att förklara för ett barn som inte vill äta hampfrön (även om vi ännu inte har hittat ett) att om hampa kan göra alla dessa saker, tänk bara hur stark den kommer att göra deras kroppar!

Säsong

Mjuka hampfrön finns att köpa som paketerad produkt året runt.

Relaterade recept

Bircher müsli
Sockerfria äppel- & morotsmuffins
Avokado- & jordgubbssmoothie
Bananglass med kanel & kardemumma