Mynta-choklad-smoothie

Passar från 8 månader

Mynta-choklad-smoothie
Jag har alltid varit hälsomedveten, men när jag var gravid med vårt första barn tilltog detta. Mitt intresse för hälsosam mat fortsatte när min son närmade sig 5 månader och började äta, vilket ledde till att jag blev ännu mer av en ‘foodie’ på hans vägnar. Jag ville säkerställa att han fick hälsosam mat som smakade riktigt bra så att han ville äta den. Hans mat skulle aldrig få bli tråkig och smaklös bara för att den är hälsosam, samtidigt ville jag inte heller totalförbjuda söta saker från våra liv. Därför blev det lite av en livsstil för oss att lära oss att skapa läckra, hälsosamma rätter och godsaker.

När han var gammal nog att be om pudding började jag experimentera med rå choklad och desserter gjorda på kakao och nötter. Mandelmjöl, kakao-nibs, olika typer av kokos och liknande råvaror blev stammisar i mitt skafferi. Nu är min son Theo tre år gammal och vi älskar att skapa nya rätter och njuta av maten tillsammans som en familj. På sommaren äter vi vår frukost på balkongen och detta recept är vår nuvarande favorit.

Detta är en läcker, uppfriskande smoothie med precis rätt kombination av mintsmak och sötma. Den är mycket näringsrik, innehåller bra fetter samt magnesium och kalcium. Vi älskar den till frukost eller till mellanmål på eftermiddagen.

Recepttips
Vi har gjort denna smoothie med och utan spenat och avokado och samtliga alternativ smakar bra. Avocado tenderar att dämpa sötma. I vår familj gillar vi inte för söta smaker, så lägg till lite mer banan om du vill ha den lite sötare.

Nu när solen är ute har vi gjort isglass med samma blandning. Det är bara att hälla smoothien i formar, sätta i pinnarna och frysa i några timmar.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Ann-Louise says:

    Din matresa är läskigt lik min. Roligt med en till som värdesätter bra mat. Smoothien kommer att sitta fint imorgon.

  2. Låter smarrigt, tänkte göra detta till ett namngivningskalas men kan inte hitta mynta-extrakt någonstans, var i affären/vilka affärer säljer detta? Stort tack för all inspiration! /Anna

  3. Eller är det pepparmynta vi pratar om?

    • brabarnmat says:

      Hej Anna, det går lika bra med några blad färsk (peppar)mynta i denna smoothie. Extrakten finns oftast i hälsokostaffären men är nog vanligare i andra länder än i Sverige. Hoppas att den smakar bra i alla fall! 🙂