Morotskakståg

Passar från 12 månader

Morotskakståg
Jag frågade min son några dagar innan hans 3års-kalas vad för slags tårta han ville ha. “En bil! … Nej, en elefant!” Sedan, efter en hel del funderande: “Ett tåg!” Så ett tåg fick det bli. Jag letade efter tåg-formade kakformar men kunde inte hitta några i butiken och tyckte att de som fanns på nätet var lite för dyra för att bara användas en gång.
Jag bestämde mig för att hoppa över vagnarna och bara göra ett lok. Som byggstenar använde jag en 10 x 24 cm limpformad kakform till grunden, sedan gjorde jag en 10 x 10 cm kvadratisk form av kartong täckt med aluminiumfolie- Denna kaka satte jag ovanpå grunden för att göra lokförarhytten.
Jag visste att jag inte skulle ha mycket tid på dagen för kalaset eftersom jag hade en del annan mat att förbereda, och valde därför att göra dekorationen enkel. Jag täckte hela kakan med en sockerfri glasyr, satte dit runda kex som hjul och spritsade några enkla dekorationer på kakan. Den blev inte helt perfekt, men jag tycker att den blev bra – speciellt med tanke på att jag samtidigt jonglerade en liten bebis på armen! Födelsedagsbarnet älskade sin tårta, och det är det som räknas. 🙂

Recepttips
Du kan naturligtvis göra detta recept som en vanlig rund eller rektangulär/kvadratisk tårta. Justera isf baktid beroende på storleken på din kakform. Kontrollera färgen på kakan i ugnen (den ska vara gyllenbrun) och gör testet med tandpetaren: en tandpetare som sticks in i mitten av kakan ska komma ut något smulig eller ren när kakan är färdiggräddad.

Speak Your Mind

*