Mjölkfria chokladglasspinnar

Passar från 10 månader

Mjölkfria chokladglasspinnar
I början av sommaren bestämde min son och jag att vi skulle göra glasspinnar. En varm och svettig sommardag fanns det inget bättre sätt att snabbt svalka sig, och vi fortsatte att äta dem hela sommaren. Dessa är de enklaste glasspinnar som jag någonsin har gjort och de var en riktig succé i familjen. Ingredienserna är 100% naturliga och innehåller inget tillsatt socker. Det bästa är att det tar minst 15 minuter att äta dem – vilket innebär 15 minuters lugn och ro för mamma och pappa.

På vår bild använder vi formar från Barnmatsburken samt träpinnar som du kan köpa i din järn- eller blomsteraffär och skära till i rätt längd.

Recepttips
I detta recept använder vi en havre-yoghurt från Oatly som är lite sötare än traditionell yoghurt. Med vanlig naturell yoghurt blir glassen lite mer is-aktig, men det fungerar bra om du inte har tillgång till någon havre-yoghurt (vi har testat detta åt dig).

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Väldigt bra tips!! Nu måste lilleman bara bli tillräckligt stor för att testa dem om jag inte räcker att testa dem på mig själv först 🙂

    • brabarnmat says:

      Tack Ellen! Ibland verkar småttingar tokgilla den kalla känslan medans andra är inte alls förtjust i glass (som min lille som är nästan tre nu – han tycker det är absolut för kallt!). Men glassen är lika god för vuxna med 🙂