Mint tzatziki

Passar från 10 månader

Mint tzatziki
Hemlagad tzatziki smakar så mycket bättre än den köpta versionen och är mycket enkel att laga. Detta är ett bra recept att göra tillsammans med den yngsta kocken i huset, som kan hjälpa till med att riva upp mynta, riva gurka eller använda vitlökspressen, samt blanda ingredienserna.
För mig frammanar tzatziki minnen av de grekiska öarna i solen. För min son är det bara en smaskig mynta-yoghurt han kan doppa sina morötter i.
Detta recept är ett bra komplement till våra kyckling, vitlök & kokos-burgare eller falafel.

Recepttips
Barn älskar smaken av gurka och yoghurt, så du skulle även kunna laga en supersnabb variant med enbart dessa ingredienser, även om en liten tillsats av vitlök är ett bra sätt att få dem att vänja sig vid smaken.

Speak Your Mind

*

Trackbacks

  1. […] Recepttips Dessa hamburgare kan grillas, stekas eller kokas. De smakar dock bäst lättstekt i lite olivolja, men se till att göra det på en låg till medelhög värme, eftersom det är hälsosammare att steka på det sättet. Om du inte har malen kyckling tillgänglig, använd kycklingbröstfiléer och kör dem i mixern. Servera hamburgare med ångad broccoli eller grön sallad med avokado, tillsammans med vår mint tzatziki. […]