Lamm- & rödbetsbiffar

Passar från 10 månader

Lamm- & rödbetsbiffar
När vi har idétorka inför middagen och det börjar bli sent, bestämmer vi oss ibland för att göra biffar. Men inte vilka osofistikerade biffar som helst, utan ett recept som min man hittade på för några år sedan, och som vi ännu inte lyckats överträffa.

Vi lagade dessa ikväll och jag undrade plötsligt för mig själv varför vi inte hade delat detta recept med er tidigare. Det är perfekt för hela familjen – full av smak, näringsrikt och ett mycket enkelt sätt att få i lite extra grönsaker i barn som går igenom en kinkig fas.

Vi låter alltid vår son hjälpa till att göra dessa, även om detta innebär att han hanterar rått kött. Han älskar att rulla blandningen till bollar eller biffar och jag är övertygad om att om du låter barnen hjälpa till kommer de njuta av både processen samt slutresultatet – att äta dem.

Recepttips
Om du inte gillar eller inte har grönsakerna som används i dessa biffar hemma, så går det bra att vara kreativ och experimentera med att lägga till dina favoriter. Du kan göra biffarna i vilken storlek du vill – mindre kommer att ta lite kortare tid att grilla. Vi brukar göra en kombination av stora och små beroende på vem som kommer att äta dem.

Speak Your Mind

*

Trackbacks

  1. […] att jag var tvungen att lägga upp receptet direkt. Vi fick den som ett tillbehör tillsammans med rödbetsbiffar och bulgur, och kombinationen blev verkligen en vinnare. Men dippen fungerar lika bra om du […]