Kryddiga ingefära- & kokosbollar

Passar från 12 månader

Kryddiga ingefära- & kokosbollar
Detta är en kryddig, vintrig version av våra chokladbollar. December är en månad då vi alla unnar oss lite mer än vanligt, så det är bra att ha några hälsosamma recept till hands för att göra nyttigare godis för de små men även för oss vuxna.

Recepttips
Både malen och färsk ingefära fungerar lika bra. Medjooldadlar behöver inte blötläggas men de är lite svåra att blanda så man kan behöva lägga till lite vatten i mixern. Själv föredrar jag att använda mjuka torkade dadlar som är lättare att hantera, men de måste blötläggas över natten.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Hallå där! Ville bara säga, att efter ha surfat runt lite på sajten, så verkar det vara många spännande recept ni delar med er av 🙂 Ska absolut testa flera av dem nu när det är dags att introducera mat för min son. Jag har sökt en hel del efter recept som passar övriga familjens matvanor och livsstil och här verkar finnas en del av den varan – roligt!

    • brabarnmat says:

      Hej Hanna, vad kul att du gillar vår sida!! Det är inte så enkelt att gör alla i familjen glad när det gäller mat, så vi tycker att det är himla roligt att hitta på recept som alla kan äta – samt att det blir mindre jobb för den som lagar förstås! Hoppas det blir en succé – återkom gärna och berätta vad era favoriter är!

Trackbacks

  1. […] Pepparkakskrydda är en läcker och enkel blandning av kryddor som du kan lägga till i bröd, kakor och äppelmos, eller använda för att göra en pepparkakskryddad latte till dig själv och en varm kryddig mjölk till dina småttingar. Vi har även gjort en version av vårt recept på chokladbollar med denna denna kryddblandning, kryddiga ingefära- & kokosbollar. […]

  2. […] Tillagning 1. Häll i mjölken i en liten mugg eller glas som är tjockt nog för ett barn att hålla en varm dryck i. 2. Lägg till kryddorna och rör tills väl blandat. 3. Tillsätt vatten och rör om. 4. Servera enskilt eller med en av våra nya vintriga ingefära-bollar. […]