Kryddad latte för barn

Passar från 12 månader

Kryddad latte för barn
En värmande kryddad dryck är ett underbart sätt att tackla vinterkylan med. Jag tillbringar mer eller mindre halva vintern med en varm dryck eller soppa i händerna. Mina småttingar går inte heller tomhänta eftersom de får sina alldeles egna vinter-latte – utan koffein förstås. De älskar att hjälpa till och blanda dryckerna och sitta med sina små händer lindade runt de varma muggarna.

Vi köpte även några små glöggmuggar åt barnen som kan användas som mini-lattemuggar men tjocka vattenglas i barnstorlek fungerar lika bra. Våra muggar och glas är lagom för ungefär 100ml dryck men du kan naturligtvis anpassa det här receptet till storleken på just dina muggar eller glas. Detta är ett bra recept att göra tillsammans med dina barn. Var medveten om att kanel är en ganska stark krydda och att en del barn är allergiska mot det.

Recepttips
Vi använder kalciumberikad havremjölk för detta recept, dels för att vi inte äter mejeriprodukter och dels för att havren ger en antydan av naturlig sötma. Komjölk, getmjölk, fårmjölk, mandelmjölk och sojamjölk (eller eventuella andra mjölksorter du har i ditt kylskåp) kommer att fungera lika bra. Eftersom havremjölk är ganska söt tillsätter vi lite vatten. Om du föredrar kan du hoppa över vattnet, eller späda ut med vatten efter ditt egna barns smak.

Kontrollera alltid temperaturen på varma drycker innan du serverar dem till ditt barn för att undvika risken att de bränner sig.

Speak Your Mind

*

Trackbacks

  1. […] och äppelmos, eller använda för att göra en pepparkakskryddad latte till dig själv och en varm kryddig mjölk till dina småttingar. Vi har även gjort en version av vårt recept på chokladbollar med denna […]