Är du osäker på var du ska göra av dina Halloween-pumpor efter den stora natten är över? Om de fortfarande är fräscha och rena, ta in dem och förvandla dem snabbt till pumpapuré!
Förra året råkade jag glömma bort vår härligt snidade pumpa och lämnade den ute på balkongen av misstag tills i mitten av november. Eftersom det var ovanligt varmt vid den tiden såg den tidigare så kraftfulla pumpan inte längre så robust ut när jag tills slut kom ihåg att se efter den. I år bestämde jag mig därför för att göra bättre ifrån mig och jag kan stolt meddela att jag precis återvunnit vår vackra pumplanterna till en stor gryta med krämig puré.

Recepttips
Pumpapuré är en bra bas för all sorts grönsakssoppa. Du kan också använda den i tårtor och kakor (recept på pumpakakor kommer inom kort!), eller helt enkelt lägga till några örter och servera den till din bebis nästa måltid. Purén förvaras i kylen i upp till 3 dagar, alternativt kan du frysa den i portioner och tina när du vill använda den.    Skriv ut!    

Ingredienser
1 pumpa
vatten

Tillagning
1. Skär pumpan i åtta delar, skala och skär i bitar.
2. Lägg i en stor kastrull, täck med vatten och koka upp.
3. Koka i ca 10 minuter eller tills pumpabitarna har mjuknat.
4. Dränera och överför pumpan till en matberedare. Mixa tills krämig.
5. Förvara i kylskåp i upp till 3 dagar, alternativt frys i portioner och tina för senare användning.

Förberedelse: 10 min | Koktid: 10 min | Portioner: beroende på storleken på din pumpa