Hemlagad mandelmjölk

Passar från 8 månader

Hemlagad mandelmjölk

Nötmjölk är ett läckert och näringsrikt alternativ till komjölk. Mandelmjölk har en fin krämig konsistens, en fantastisk nötaktig smak och fungerar bra som en dryck, på spannmål eller som ersättning för komjölk i andra recept. Var noga med att spara den överblivna mandelmassan – den kan torkas och användas i andra recept som mandelmjöl, eller helt enkelt som tillägg till müsli och gröt. Nötmjölk kan göras i många olika varianter te x med andra råa nötter som cashewnötter eller hasselnötter.

Recepttips
Du kan experimentera med din mandelmjölks smak genom att lägga till råa urkärnade dadlar, lönnsirap eller vanilj vid blandningen. Om du väljer att lämna mandelskalet på, kommer mjölken få en något bittrare smak.

Obs: Mandelmjölk har lägre i fetthalt än helfetmjölk som rekommenderas för barn under 2 år. Om du använder mandelmjölk som ditt barns vanliga dryck är det viktigt att han/hon får tillräckligt med fett från andra källor, såsom fet fisk, avokado, kokosmjölk eller en av de hälsosamma oljorna.