Hemlagat fruktigt nötsmör

Passar från 12 månader

Hemlagad fruktig nötsmör

Jag hittade på detta läckra frukt- och nötsmör av misstag när jag gjorde våra råa chokladbollar. Jag hade bestämt mig för att blanda nötterna först, med bara några torkade frukter och lite vatten. Jag smakade på det innan jag skulle lägga till kryddorna och insåg att jag faktiskt hade gjort nötsmör. Mums!
Jag vet fortfarande inte om det är så här nötsmör “ska” göras, men alldeles oavsett smakar denna version av hemlagat nötsmör utsökt och är ett hälsosamt mellanmål som alla barn kommer att älska.

Recepttips
Detta smör är mycket gott med knapriga bitar, men barn under 5 år kan lätt kvävas av hela nötter, så smält det ordentligt åt dem. Det är bäst att förvara nötsmör i kylskåpet eftersom det inte innehåller konserveringsmedel. Om du vill äta smöret varmt, kan du värma det lite i mikron eller i en kastrull över kokande vatten innan servering.

Speak Your Mind

*

Trackbacks

  1. […] Du kan också servera dem toppade med tahini, doppade i hummous eller tzatziki eller med vårt nötsmör som […]