Gruffalo granola

Passar från 12 månader

Gruffalo granola
Frukost är verkligen min favoritmåltid på dagen. Även på hektiska vardagar försöker vi att sitta ner tillsammans i en halvtimme och njuta av frukosten som familj, prata om vad vi har planerat för dagen och bara njuta av varandras sällskap. Efter dessa 30 minuter är jag redo för vilka utmaningar som helst som må komma!
Eftersom vi bor i Sverige har jag anammat min mans skandinaviska frukostvanor och äter vanligtvis någon form av müsli eller flingor med yoghurt eller filmjölk, vanligtvis med färskt skuren frukt i. Jag har provat en hel del olika frukostflingor och müsliblandningar som finns tillgängliga men har alltid tyckt att de antingen är för torra, för söta eller helt enkelt smakar intetsägande. Efter att ha tröttnat på sökandet började jag göra min egen granola för första gången för ett tag sedan. Hela familjen älskade den och jag har nu gjort några olika varianter av vilka denna är min favorit. Den är så enkel att göra att jag uppriktigt undrar varför jag inte har provat den förut!

Recepttips
Denna granola smakar bra med din favoritmjölk (komjölk, havremjölk, mandelmjölk etc.), eller på yoghurt eller filmjölk. Var kreativ och använd de typer av nötter och torkad frukt som du gillar bäst. Vi brukar äta den med naturell yoghurt och hackade apelsin- och bananskivor. Denna granola kan förvaras i en lufttät behållare på en sval plats i flera veckor (även om det aldrig varat så länge i vårt hus!).

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Går det att ersätta lönnsirapen med honung? 🙂

Trackbacks

  1. […] mango etc, eller hela/hackade nötter. Vi har ofta denna mix på frukostbordet speciellt när vår granola har tagit slut, som topping på yoghurt blandat med lite färsk […]