Glutenfria pepparkakor

Passar från 12 månader

Glutenfria pepparkakor
Juletid utan pepparkakor – särskilt i Sverige – är helt enkelt otänkbart! Det finns massor av recept på pepparkakor på nätet, men vi ville hitta på en glutenfri version med låg sockerhalt. Vi har provat några olika varianter och den här blev helt klart bäst. Barnen har definitivt givit sina godkännanden!
Jag är så glad att vår son nu kommit till den ålder då han älskar att baka, speciellt när det involverar användning av kakmått! Häromdagen köpte jag lite nya formar på secondhandbutiken i vårt kvarter, så nu börjar vår kollektion bli ganska omfattande. Kanske kommer vi i år även försöka tillverka och dekorera ett pepparkakshus. Jag undrar vem som har det roligast, barnen eller jag? 🙂
Recepttips
Oanvänd deg kan förpackas i plastfolie eller lagras i en lufttät behållare och förvaras i kylskåp i ett par dagar. Se till att lämna degen i kylskåpet i minst en timme innan du använder den eftersom mandel- och kokosmjölen behöver tid att svälla, samt att degen då inte blir för mjuk. Om du har bråttom eller inte vill använda kakmått kan du helt enkelt rulla degen till små bollar och platta till dem på bakplåten.

Speak Your Mind

*