Glutenfria kyckling- & päronbollar

Passar från 6 månader

Glutenfria kyckling- & päronbollar

Detta läckra recept är näringsrikt och en bra första plockmat för småbarn. Det är ett perfekt sätt att smyga in frukt och grönsaker i kosten för de barn som vägrar äta det. Även kinkiga matgäster skrek bad artigt om mer hemma hos oss.

Recepttips
Dessa kycklingbollar kan ätas varma eller kalla och frukt/grönsaker kan varieras efter behov. Som vanligt rekommenderar vi att använda lokalt odlade eller ekologiska frukter, grönsaker och kött för småbarn om sådana finns tillgängliga.
Vi rekommenderar att använda minst en riven frukt eftersom den tillför struktur och hjälper till att binda kycklingen i bollar. Bra frukt att använda är till exempel tranbär, russin, mango och fikon.
Du kan också göra dessa bollar utan ägg eller mandelmjöl. Båda versioner smakar bra att äta kall nästa dag och är även bra picknickmat.