Glutenfria bananpannkakor

Passar från 4 månader

Glutenfria bananpannkakor
Pannkakor! I Storbritannien äter man mest pannkakor som frukost eller dessert, eller – som i min familj – en gång om året på fettisdagen. I Sverige serveras söta pannkakor ofta som lunch, särskilt i skolor och i restauranger, kaféer och på lekland under barnmenyn.

I vår familj äter vi mest glutenfritt, och därför blev jag väldigt glad när jag för ett par år sedan upptäckte detta mycket enkla recept på hälsosamma pannkakor som huvudsakligen är gjorda på endast två ingredienser. Konsistensen är mycket lik en vanlig pannkaka, de smakar jättegott och hela min familj älskar dem. Jag har precis lagat lite pannkakor till frukost och nu sitter jag och väntar på att ropen efter “mer, mer, mer” ska börja…

Recepttips
Det är roligare att göra detta recept som flera minipannkakor, men om du har bråttom kan du även göra en stor pannkaka och skära upp den i så många mindre portioner du behöver. Vi har provat några varianter med andra ingredienser men det bli bäst när man håller sig till de två huvudingredienserna i de angivna mängderna.

Servera dina pannkakor med havreyoghurt (eller någon annan sorts yoghurt) och bär eller äppelkompott, eller vad sägs om lite skivad banan, vispgrädde och lönnsirap för lite större barn?

Speak Your Mind

*