Grönsaks-frittata med kyckling

Passar från 10 månader

Färgglad grönsaks-frittata med kyckling
Denna rätt är en härligt snabb, billig och näringsrik frukost, lunch eller middag för hela familjen. Barn älskar de ljusa färgerna och sammansättningen av paprika, morötter och tomater. Småttingarna som redan kan prata kommer dessutom att gilla namnet frittata: ett väldigt roligt ord att försöka uttala för små munnar.

Vi brukar göra denna rätt när vi har ont om tid och idéer, och särskilt när vi har kyckling över från gårdagens stek. Min son älskar att “hjälpa till” att hacka och smaka grönsakerna och strö dem i pannan (under handledning). Frittata är snabb att göra och den perfekta måltiden för att undervisa små barn i hur man förbereder en maträtt för hela familjen. Du kan även packa in den och ta med till en picknick!

Recepttips

Vi har medvetet hållit ingredienslistan simpel, men om du inte har alla ingredienser vi föreslår kan du utelämna vissa eller lägga till några andra, till exempel urkärnade oliver, spenat eller riven zucchini. Vegetarianer kan utesluta kycklingen, eller ersätta den med kokt eller stekta tofu alternativt fetaost. För spädbarn och småbarn under två år är det viktigt att se till att bitarna är tillräckligt små för att undvika risk för kvävning.

Speak Your Mind

*