Om du frågar min 3-åring så det är nog något speciellt med att sätta frukt på ett spett som gör fruktstunder ännu roligare. Vi brukar ofta servera dessa fruktspett på barnkalas eller vid andra speciella tillfällen – de är snabba att sätta ihop, ser goda ut och båda barn och vuxna älskar dem!
Recepttips
Välj frukt efter säsong – körsbär, kiwi och jordgubbar till exempel finns i slutet av våren eller på försommaren, medan sensommar och tidig höst ger oss äpplen, olika slags bär, aprikoser och persikor. Om du vill skapa något som ser riktigt läckert ut försök att rada upp dina fruktbitar i regnbågens färger! Du kan även smälta en bit mörk choklad i en kastrull över varmt vatten och ringla över dina spett för att skapa en vuxenversion av våra fruktspett.
Ingredienser
1 banan
1 kiwi
1/4 äpple
4 jordgubbar
8 vindruvor
4 bambusspett
2 msk osötade kokosflingor *frivilligt*
120 g (1/2 c) naturell yoghurt som dipp *frivilligt*
Tillagning
1. Skala bananen och skär i 8 tjocka skivor.
2. Skala kiwi och skär i 4 bitar.
3. Skala äpplet, ta bort kärnan och skär i 4 bitar.
4. Tvätta jordgubbar och druvor. Ta bort stjälkar från jordgubbarna och halvera.
5. Sätt fruktbitarna på fyra spett och rulla i kokosflingor (om du använder det). Servera för sig eller med en liten skål med naturell yoghurt att doppa i.
Förberedelse: 5 min | Koktid: 0 min | Portioner: 4
Speak Your Mind