Enkla djurkakor

Passar från 12 månader

Enkla djurkakor
Att baka tillsammans är ett bra sätt att tillbringa kvalitetstid med ditt barn. Oavsett ålder finns det alltid saker som de kan hjälpa till med: lägga ingredienser i mixern, räkna ägg, mäta eller väga ingredienser – endast din idérikedom sätter begränsningar. Det är så roligt för ett barn att känna sig delaktig i ett köksprojekt och det finns inget bättre tillfälle för dem att lära sig om god och hälsosam mat på ett lekfullt sätt. Var beredd på att låta ditt kök bli lite rörigt – använd gärna ett litet förkläde eller en haklapp med armar till ditt barn för att skydda hans/hennes kläder.
Jag bakade dessa djurkakor häromdagen med min son – det var faktiskt första gången vi bakade tillsammans. Det var sa roligt att se fokuseringen i hans lilla ansikte medan han hjälpte mig mäta och röra om! Den enda icke-julaktiga formen jag hade i huset råkade vara en häst, så vi gjorde en massa hästkakor. Han älskade resultatet, och använder numera sin hästgnäggsimitation som tecken på att han vill ha fler kakor!

Recepttips
Smaka på degen innan du rullar ut den – om du vill ha sötare kakor kan du lägga till mer lönnsirap (lägg också till lite mer mjöl isåfall, så att degen inte blir för klibbig). Du kan även experimentera och ändra smaken av kakorna genom att använda andra sorters mjöl, till exempel dinkelmjöl, vilket ger en lite nötaktig smak.
Om du inte har djurformar kan du istället rita djurfigurer på bakplåtspapper, skära ut dem, lägga dem ovanpå den utrullade degen och skära längs figurerna med en vass kniv.

Speak Your Mind

*