Choklad-valnötsmüsli

Passar från 12 månader

Choklad-valnötsmüsli
Ni har säkert märkt att jag älskar att experimentera. När jag är i en mat-kreativ stämning kan jag inte tänka mig något bättre än att öppna mina kökslådor och skåp, och koka ihop något nytt från ingredienserna jag hittar. Detta händer även när de ingredienser jag brukar använda för ett visst recept tagit slut. Jag har varit lite av ett müsli-fan den senaste tiden, men i helgen var vi upptagna med en festmiddag så jag hade inte tid att handla. På söndag morgon när jag öppnade frukostskåpet hittade jag endast en påse valnötter (som min man och hans vänner hade köpt för att äta med ost och vindruvor), några hela kakaobönor, kokosflingor och cashewnötter. Min första tanke? Chokladmüsli!

Denna choklad- och valnötsmüsli är ett sädesfritt, gluten-fritt hop-kok för både barn och vuxna. Liksom alla mina andra favoritrecept är det enkelt, gott och hälsosamt. Receptet är lämpligt för dem som följer en paleo diet eller de som gillar celiaki-mat. Jag har erbjudit olika versioner av denna gröt till min son, andras barn, min man samt vänner och familj och alla älskar den.

Recepttips
Detta recept fungerar både varmt och kallt. För en varm gröt-version värmer du helt enkelt mjölken innan du häller den över blandningen. Du kan variera mängden vätska beroende på om du gillar en kompakt eller mer flytande konsistens. Om du är allergisk mot någon av ingredienserna, kan dessa enkelt utelämnas eller ersättas.

För malning av torra ingredienser använder jag främst min Bamix handmixare. Det är den bästa mixern jag känner till för att mala nötter och frön mycket snabbt, men du kan givetvis använda en annan stavmixer eller matberedare om du inte har en Bamix. Du kan köpa en Bamix mixer här.

Speak Your Mind

*