Choklad- & avokado-pudding

Passar från 12 månader

Choklad- & avokado-pudding
Detta recept är smått fantastiskt – en rik, dekadent, enkel chokladpudding… och ingen kommer någonsin att gissa att det är hälsosamt (om du inte berättar för dem förstås). Det finns helt enkelt ingen ursäkt för att någonsin igen laga en ohälsosam chokladpudding.

Recepttips
Detta är ett nytt recept för oss och det tog några försök att få till det så att det blev riktigt bra. Observera att det är viktigt att välja mogna avokados, eftersom omogna kan smaka bittert vilket gör att puddingen kan kräva mer lönnsirap. Mjölken ger extra krämighet, men du kan utelämna den om du föredrar det eller inte har någon tillgänglig. Kokosmjölk kan ersättas av ko-, get-, får- eller mandelmjölk. Om du inte har kokosolja hemma, eller föredrar att inte använda den, kan du utelämna den – i så fall måste du dock använda den vanliga mjölken i receptet.

Om du vill addera lite extra smak till puddingen, kan du tillsätta ett par droppar mynta-essens, eller om du inte gillar kaffe kan du lägga i lite finrivet apelsinskal eller till och med hackade eller malda nötter. Denna pudding smakar också riktigt gott toppad med banan och riven choklad, chokladchips eller malda nötter som ett alternativ till kokosflingorna.

Om du har bråttom kan du hoppa över kylningen i slutet, men puddingen blir tjockare och mer fudge-aktig om man kylar ner den.

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Jag testade receptet, men hade ingen lönnsirap eller kokosfett. Tillsatte blötlagda aprikoser istället. Blev jättegott!

Trackbacks

  1. […] dagen till ära, proppfylld med antioxidanter och endast liiite sötningsmedel. Hittade receptet här men gjorde om den lite..tog agavesirap istället för lönnsirap och toppade med hackad mandel och […]