Butternut-squash-soppa med svamp

Passar från 6 månader

Butternut-squash-soppa med svamp
Varje år när hösten börjar nalkas känner hela vår familj att det äntligen är dags igen för hemlagade soppor och grytor. Ingenting värmer mer än en stor kastrull på spisen med en god soppa som väntar på dig när du kommer tillbaka från en trevlig promenad i den kalla höstluften – eller från att ha plogat genom högar av löv, som i min sons fall.
När det gäller hemlagade soppor är din fantasi din enda begränsning. Överflödet av tillgängliga höstgrönsaker gör det enkelt att skapa oändliga med nya varianter av soppor. I vår butternut-squash-soppa med svamp använde jag det jag råkade ha hemma i kylen – butternut squash från bondemarknaden, morötter från en väns trädgård och kantareller som vi plockade i skogen under helgen.
De flesta soppor är ganska enkla att göra och kräver ingen större insats. Vanligtvis steker och sedan kokar man alla ingredienser i en kastrull med lite vatten eller så gräddar man dem i ugnen. När de är kokta använder man en stavmixer eller en matberedare för att blanda allt till önskad konsistens, tillsammans med lite vatten eller buljong om det krävs.
Vi kommer att publicera fler inspirerande recept för soppor och grytor under hösten och vintern, och vi hoppas att ni uppskattar dem lika mycket som vi gör!

Recepttips
Om du har mindre barn eller bebisar är det smart att ta ut deras portion innan du lägger till all vätska vid blandningen, eftersom det blir lättare för dem att äta tjockare mos än en tunn soppa. För vuxenversionen av denna soppa kan du hacka en röd chili utan frön i små bitar, och lägga till den till grönsakarna i ugnen!

Speak Your Mind

*