Avokado- & jordgubbssmoothie

Passar från 8 månader

Avokado- & jordgubbssmoothie

Jag hittade på denna avokadosmoothie en dag när min son var inne i en kinkig fas på grund av sina tänder och inte ville äta något annat än kall mjölk och frukt. Det är helt normalt men ändå lite oroande när en bebis med vanligtvis omättlig aptit plötsligt vägrar att äta något annat än yoghurt och äpple.
Jag var orolig för att han inte skulle få tillräckligt med näringsämnen och att han skulle gå ner i vikt. Ibland slog mig även tanken att han aldrig skulle äta något annat än yoghurt och frukt någonsin igen och att alla mina ansträngningar skulle vara för ingenting (vilket såklart var obefogat).
Men jag slutade oroa mig och började istället fundera på hur jag kunde smyga ner lite extra näring i hans yoghurt och frukt. Och det var då idén slog mig att lägga till en avokado (jag fick senare reda på att jag faktiskt inte hade uppfunnit avokadosmoothies, men jag var ändå ganska stolt över min uppfinningsrikedom och desto viktigare; min son älskade den!). För de flesta barn kommer det här receptet räcka till tre portioner, men min son och hans vän Oliver äter oftast hela satsen alldeles själva och skriker sedan högljutt tills jag lagar mer.
Denna smoothie är ett perfekta sätt att få kinkiga kräsna bebisar att få i sig essentiella fettsyror. Den är även ett bra mellanmål eller lunch när du har bråttom. Avokado är innehåller höga halter enkelmättade (bra) fetter, mycket fiber, kalium och vitaminerna E och K. Det är bäst att använda en mogen avokado för extra krämig konsistens.

Recepttips
Du kan också lägga till nötter, torkad frukt, frön, mjukskaliga hampafrön – endast din fantasi sätter begränsningar. Veganer och laktosintoleranta läsare kan ersätta yoghurt med sojamjölk, mandelmjölk eller vatten. Kom ihåg att lämna en kommentar och berätta vad du hittade på!

Speak Your Mind

*

Comments

  1. Variant på denna till frukost imorgon!